23 Μαΐου 2024
Expand search form
ΕλληνικάΕλληνικά
Ανακοινώσεις – Νέα
Αρχική » Ανακοινώσεις – Νέα » 13° Πανελλήνιο Συνέδριο Ιολογίας

13° Πανελλήνιο Συνέδριο Ιολογίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ιολογικής Εταιρείας έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας καλωσορίσω στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιολογίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Μαΐου 2023 (Πρόγραμμα σε μορφή PDF), στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace Hotel, στη Θεσσαλονίκη.

Το Συνέδριο Ιολογίας δίνει την ευκαιρία στους επιστήμονες διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων που ασχολούνται με τη μελέτη των ιών, να συναντηθούν, να ανακοινώσουν και να συζητήσουν τα νεότερα δεδομένα στο χώρο της Ιολογίας. Επιστήμονες από την Ιατρική, Κτηνιατρική, Γεωπονία, Βιολογία, Οικολογία, Μετεωρολογία, Στατιστική, Βιοπληροφορική, θα αποδείξουν για άλλη μία φορά ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη για την προάσπιση της Ενιαίας Υγείας.

Διάφοροι παράγοντες, όπως η κλιματική αλλαγή και η παγκοσμιοποίηση, παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση νέων ιών ή στην επέκταση της διασποράς γνωστών ιών σε νέες γεωγραφικές περιοχές προκαλώντας επιδημίες με σοβαρά επακόλουθα. Είναι ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κατανοήσουμε την παθογένεια και την επιδημιολογία των ιογενών νοσημάτων ώστε να καταστεί δυνατή η έγκαιρη διάγνωση, η πρόληψη και η θεραπεία τους.

Η Θεσσαλονίκη έχει πλούσια ιστορία και πολλά αξιοθέατα ώστε να συνδυαστεί η επιστήμη με ευχάριστο ελεύθερο χρόνο στην πόλη.

Σας περιμένουμε να τιμήσετε με την παρουσία σας το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιολογίας και να συμβάλλετε με τις γνώσεις και την εμπειρία σας στην επιτυχία του.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Άννα Παπά
Πρόεδρος της Ελληνικής Ιολογικής Εταιρείας